Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Από το Μάρτιο η έναρξη επιχείρησης ηλεκτρονικά και σε μια ημέρα

Την πιλοτική ηλεκτρονική εφαρμογή έναρξης επιχείρησης «με μια στάση» -one stop shop- τον Μάρτιο του 2017 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου.

Ο ίδιος, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι μέχρι σήμερα έχουν πάρει έγκριση 50 επενδυτικά σχέδια ενώ εκκρεμούν άλλα 1050, χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για το τι αφορούν αυτά.



 Όπως εξήγησε ο στόχος της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του επιχειρείν σε μια δύσκολη επιχειρηματικά περίοδο, ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις" θα συμβάλει στην άρση των εμποδίων της αγοράς και βελτίωση του ανταγωνισμού. Σε ό,τι αφορά την ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ "με μία στάση" ο υπουργός υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά "όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά με κλειδάριθμους". 
Και τόνισε πως οι νέοι επιχειρηματίες θα νιώθουν την Πολιτεία "δίπλα τους, συμπαραστάτη" κι όχι αδιάφορα απέναντι.  "Το γραμμάτιο σύστασης θα μειωθεί 60% ενώ τον πρώτο χρόνο θα είναι εντελώς δωρεάν" είπε. Στο ίδιο νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει συστάσεις για τον ανταγωνισμό από τον ΟΟΣΑ, υπάρχουν διατάξεις για τη λειτουργία την αγοράς όπως η υποχρεωτική σήμανση όσων παράγουν ψωμί από φρέσκια ζύμη ή καταψυγμένες. Κι ακόμα αλλάζει το καθεστώς μετατροπής από ΟΕ σε ΕΕ μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...