Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΚΕΝΑΚ

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα, στο περιθώριο των συναντήσεων και των επαφών Σταθάκη – Κανιέτε, ανώτατη πηγή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου, είναι θέμα λίγων ημερών η έγκριση και δημοσίευση του νέου ΚΕΝΑΚ, δηλαδή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων.
Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των μελετών για τον καθορισμό των οικονομικά αποδοτικών ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης καθώς επίσης και των χαρακτηριστικών των σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης κτηρίων (nZEB), δύο θέματα τα οποία είναι «βραχνάς» τα τελευταία τρία χρόνια και αποτελούν «αιρεσιμότητα» για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Δηλαδή χωρίς την υλοποίηση αυτών των τριών προαπαιτουμένων (ΚΕΝΑΚ, ελάχιχτες απαιτήσεις – βέλτιστοι δείκτες, nZEB) δεν μπορεί να γίνει καμία χρηματοδότηση σε έργα ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές του ΥΠΕΝ, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και σε λίγες ημέρες θα έχουμε ανακοινώσεις.
Ήδη, όπως έχει παρουσιάσει η Greenagenda, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει τα κείμενα και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον», ενώ έχει ετοιμάσει ήδη και το πλαίσιο για το νέο πρόγραμμα «εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...