Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Άρχισαν προδημοσιεύσεις προκηρύξεων στα Leader

Στην προδηµοσίευση των προκηρύξεων για ιδιωτικές επενδύσεις στα Leader προχωράνε µία-µία οι Αναπτυξιακές εταιρείες από την περασµένη εβδοµάδα, µε τις Κοζάνης (ΑΝΚΟ), Βορείου Έβρου (ΕΕΑΒΕ) και Κιλκίς (ΑΝΚΙ) να είναι από τις πρώτες που έχουν αναρτήσει το σχετικό ενηµερωτικό υλικό. 


Στους οδηγούς περιλαµβάνεται η περιγραφή των δράσεων µαζί µε τα βαθµολογούµενα κριτήρια επιλογής των προτάσεων (διαφορετικά ανά ΟΤ∆), τα οποία έχουν µεγάλη σηµασία λαµβάνοντας υπόψη τo µικρό προϋπολογισµό ανά δράση. Όσον αφορά την ηµεροµηνία της προκήρυξης, η Αναπτυξιακή Κιλκίς αναφέρει: «Υπενθυµίζουµε ότι το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει το υποµέτρο 19.2 (ιδιωτικές επενδύσεις) αναλύεται στην Υπουργική Απόφαση 13214/30-11-2017 και την τροποποίηση αυτής 7123/10-8-2018. Αναλυτικές λεπτοµέρειες και προϋποθέσεις, υποδείγµατα φακέλου υποψηφιότητας (αίτηση στήριξης), οδηγίες συµπλήρωσης των αιτήσεων, απαιτούµενα δικαιολογητικά κ.λπ, θα γίνουν γνωστά µε την έκδοση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων που αναµένεται στο αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα (Oκτώβριος-Νοέµβριος 2018)».
Εν τω µεταξύ, µία νέα τροποποιητική απόφαση (Β’ 4178/21.09.2018), πραγµατοποιεί αλλαγές όσον αφορά τις επιλέξιµες δαπάνες των Leader. Μέσα στην απόφαση ενσωµατώνονται επίσης και ειδικοί όροι για την περίπτωση που οι επενδυτές επιλέξουν να ενισχυθούν µε το «ευνοϊκό» 65% επί των δαπανών για έργα κάτω των 300.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...