Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη ΣΟΧ 2/2019 για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα ένα (91) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών του Ο.Α.Ε.Δ εντός του Νομού Αττικής και των Νομών Αιτωλ/νίας, Άρτας, Αχαΐας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων.







ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

  • ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
  • ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
  • ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ
  • ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ
  • ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 
 Η προθεσμία καθορίζεται από τις , 17/12/2019, ημέρα Τρίτη, μέχρι και τις 02/01/2020, ημέρα Πέμπτη και αφορά υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας , ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των εποχικών ή , παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών του Ο Α Ε Δ σύμφωνα με την ΣΟΧ2/2019

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Σήμερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις. Οι οικονομικές συγκυρίες ασκούν πίεση στην δραστηριότητά τους και κατά συνέπεια στην οικονομική τους ευρωστία και ευελιξία. Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αυξανόμενες απαιτήσεις, η κάλυψη της Αστικής Ευθύνης αποτελεί πολύτιμο και απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία.
Στον τομέα αυτό, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες να θωρακίσουν τη δραστηριότητα τους, καλύπτοντας παράλληλα και τους συνεργάτες ή/και βοηθούς τους.
Μάθετε περισσότερα για τις εξειδικευμένες λύσεις μας και ανακαλύψτε εκείνη που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Για να έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε, ειδικά προσαρμοσμένη στον κλάδο που δραστηριοποιήστε.


  • Δικηγόροι
  • Λογιστές
  • Τεχνικοί Ασφαλείας
  • Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί και Ψυκτικοί
  • Γιατροί και συναφή επαγγέλματα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΪΔΡΥΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)

            ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


    Η προθεσμία αναμένεται το 2ο τρίμηνο του 2020








Δικαιούχοι:

Οι δυνητικοί δικαιούχοι της Δράσης είναι υφιστάμενες και νεοϊδρυόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Ε.π.) Προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για ενίσχυση, οι δυνητικοί δικαιούχοι πρέπει: 

α) Να λειτουργούν νομίμως με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης, όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο 2α του άρθρου 2 του Ν. 4019/2011 εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

β) Να διατηρούν την ιδιότητα του μέλους του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιχορήγηση των τριών τύπων ΚΟΙΝΣΕΠ που θα έχουν κατά τη στιγμή της υποβολής πρότασης επιχορήγησης οριστική βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας.   

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 7Κ/2019 ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Ο ΑΣΕΠ προκηρύσσει την πλήρωση τριακοσίων δεκαεπτά (317) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).







Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), τριάντα μία (31) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Ελληνικής Φιλολογίας, ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων, ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων (Γενικής Παθολογίας), ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων (Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης), ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Νηπιαγωγών, ΠΕ Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ΠΕ Ψυχολόγων.
Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τριάντα οκτώ (38) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Διαιτολόγων, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΤΕ Εργοθεραπευτών, ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΤΕ Νοσηλευτικής και ΤΕ Πληροφορικής.
Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), διακόσιες δεκατρείς (213) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων / Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Παιδαγωγών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικός Επιμελητών Παιδιών, ΔΕ Επιμελητών, ΔΕ Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας, ΔΕ Επιμελητών Πρόνοιας, ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών, ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών / Φροντιστών Παιδιών, ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών, ΔΕ Μαγείρων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων Ειδικότητα Συντηρητή Κτιρίων και ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων (Υδραυλικών).
Δ΄ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), τριάντα πέντε (35) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Εστίασης, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – Μεταφορέων Ασθενών.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως:Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως:
Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.
Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 13 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π. 


πηγή:e-dimosio

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7Κ/2019 (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ)


Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων δεκαεπτά (317) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).


Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο:




Πηγή: www.asep.gr


Κοινωνικό μέρισμα 2019: Η αίτηση, τα κριτήρια και οι κόφτες - Πότε θα πάρετε 700 ευρώ


Μπορεί το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ να χορηγηθεί σε μόλις 250.000 νοικοκυριά, ωστόσο εκτιμάται πως οι αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.
Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων νοικοκυριών το ποσό των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, ενώ γίνεται προσπάθεια η καταβολή του να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου με στόχο να κλείσει στις 26 του μήνα προκειμένου να πιστωθούν στη συνέχεια οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το μέρισμα πριν την 31η Δεκεμβρίου.
Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η καταβολή του μερίσματος να ξεκινήσει ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Οι δικαιούχοι

Οι τέσσερεις κατηγορίες νοικοκυριών με 953.000 μέλη που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:
·         Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 19.140 νοικοκυριά.
·         Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών ανέρχονται σε 163.778.
·         Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες με τον αριθμό των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν να υπολογίζονται σε 40.927.
·         Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Τα κριτήρια και οι κόφτες

Για να λάβουν τα νοικοκυριά την έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει επιπλέον να πληρούν τα εξής κριτήρια:
- Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.
- Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
- Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η διαδικασία της αίτησης

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την εισοδηματική ενίσχυση των 700 ευρώ θα είναι αντίστοιχα απλή με την περσινή. Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.
Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.
Μετά από όλα τα προαναφερόμενα βήματα θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποίει τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.


Χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία: Παράταση για ένταξη στις 120 δόσεις


Την παράταση της προθεσμίας ένταξης οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία στη ρύθμιση σταδιακής αποπληρωμής τους μέχρι και σε 120 δόσεις, για 5 μήνες (μέχρι τις 31 Μαΐου 2020) προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. 
Συγκεκριμένα, ρυθμίσεις που αφορούν τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ, τον ΣΕΠΕ και την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, περιέχονται στο σχέδιο νόμου με τίτλο: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».
Αναλυτικότερα, όσον αφορά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις που κατατέθηκαν, παρατείνεται κατά πέντε μήνες, δηλαδή έως 31/5/2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).  Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης έως τις 31-5-2020, στη ρύθμιση οφειλών προς ΦΚΑ, για τους οφειλέτες, που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των άρθρων 2,3,4 και 5 του ν. 4611/2019 και την απώλεσαν (μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, εργοδότες κλπ), υπό την προϋπόθεση καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές καθώς και νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών. (άρθρο 39).
Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 41, παρατείνεται μέχρι 31-12-2020 από 31-12-2019 που ισχύει, η προθεσμία εντός της οποίας εκκαθαρίζονται και πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κλάδου υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τα φαρμακεία, λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας κλπ και προς ασφαλισμένους των ΦΚΑ με εξαίρεση τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του πρώην ΟΠΑΔ, πρώην Οίκου Ναύτου και πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ. (άρθρο 41).
Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/

Επιδότηση 12.000€ σε 10.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ


Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.









Δικαιούχοι και προϋποθέσεις υπαγωγής

1. Οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος πρέπει:
α. να είναι ηλικίας 18-66 ετών,
β. να έχουν την ιδιότητα του ανέργου, διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης, μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ),
γ. να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο,
δ. να προβούν σε έναρξη δραστηριότητας στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) μετά τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα οι δυνητικά δικαιούχοι δύνανται:
αα. είτε να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής,
ββ. είτε να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης                (προέγκριση) της αίτησης επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα,
ε. σε περίπτωση προηγούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας να την έχουν διακόψει έως 31.12.2011.
    Οι δυνητικά δικαιούχοι που έχουν διακόψει την προηγούμενη δραστηριότητα έως 31.12.2011 για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ΕΦΚΑ        και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.
    Δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, που αφορούν σε προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, να προσκομίσουν, για τους σκοπούς του παρόντος προγράμματος, ασφαλιστική ενημερότητα, στην οποία αναφέρονται οι ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να παρακρατείται και να αποδίδεται από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ, ποσό που αντιστοιχεί έως το 25% της δυνητικά ανώτατης επιχορήγησης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 4,
στ. να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα,
ζ. οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. H υπηρεσία διατηρεί πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ στο αρχείο της το οποίο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α/5482/2005 (Β΄ 400) κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και εφόσον πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, αναζητείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια για την έκδοση της διοικητικής πράξης υπηρεσία. Το αρμόδιο ΚΠΑ2 απευθύνει αίτημα προς το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο σύμφωνα με το αντίστοιχο έντυπο και τους όρους που περιέχονται στην απόφαση, για την έκδοση και αποστολή του πιστοποιητικού. Οι ομογενείς ή οι πολίτες χωρών της ΕΕ προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση ως προς την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού της χώρας προέλευσης.

2. Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες / επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις), είτε ως μέλη νομικών οντοτήτων, με μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές:
    α) Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ),
    β) Ετερόρρυθμη Εταιρεία (ΕΕ), για τους ομόρρυθμους εταίρους,
    γ) Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ),
    δ) Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) ή
    ε) Συνεταιρισμός εργαζομένων του άρθρου 24 του ν. 4430/2016 (Α΄ 205).

3. Δυνητικά δικαιούχοι των ανωτέρω αναφερόμενων νομικών προσώπων, είναι οι εταίροι - μέλη που ασκούν τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων βάσει είτε του θεσμικού πλαισίου, είτε του καταστατικού, είτε της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων και εκπροσωπούν την επιχείρηση.
4. Στις περιπτώσεις νομικών οντοτήτων, το ανώτατο όριο δικαιούχων ορίζεται σε τρία (3) μέλη, τα οποία πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 και να συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο με ίσα εταιρικά μερίδια. Στην περίπτωση που στο πρόγραμμα εντάσσεται ένα μέλος νομικής οντότητας, αυτό θα πρέπει να συμμετέχει στο εταιρικό κεφάλαιο με ποσοστό τουλάχιστον 51%. Τα ποσοστά συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο δεν μπορούν να μεταβληθούν κάτω από το ελάχιστο (βάσει του οποίου εντάχθηκαν), καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
5. Η απασχόληση των δυνητικά δικαιούχων με την ιδιότητα του μισθωτού είτε στις επιχειρήσεις των είτε σε άλλους εργοδότες αποτελεί λόγο απόρριψης της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα.
6. Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι δυνητικά δικαιούχοι πρέπει να είναι οργανωμένη σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Η δημιουργία υποκαταστήματος, είτε κατά την διαδικασία της ένταξης είτε κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν παραβιάζει τους όρους του προγράμματος.
7. Τα ανωτέρω ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
8. Δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα:
α. επαγγέλματα που απαιτούν ειδική διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων (ενδεικτικά: συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές),
β. επαγγελματικές δραστηριότητες σχετικά με την εκμετάλλευση επιβατικού ή φορτηγού δημόσιας χρήσης,
γ. εποχικές ως προς τον κύκλο εργασιών επιχειρήσεις, κυλικεία, καντίνες, περίπτερα, πλανόδιες επιχειρήσεις και τυχερά ή ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια,
δ. επιχειρηματικές δραστηριότητες που εντάσσονται / θα ενταχθούν σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών και οι οποίες εκμεταλλεύονται κατόπιν σχετικών συμβάσεων άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για την χρήση και με την διανομή αγαθών ή υπηρεσιών (ενδεικτικά: Franchising, shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης),
ε. επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά από τη 10η μετά μεσημβρίας έως την 6η πρωινή,
στ. επιχειρήσεις που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις της παρούσας,
ζ. επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς, στους οποίους δεν εφαρμόζεται ο Καν. 1407/2013 (άρθρο 1),
η. όσοι δημιουργούν επιχείρηση που έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔOΥ,
θ. οι συστεγαζόμενες επιχειρήσεις. Με τον όρο συστέγαση νοείται η εγκατάσταση της επιχείρησης σε ίδιο, μη διακριτό χώρο με άλλη επιχείρηση. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί συστέγαση επιχειρήσεων, ανακαλείται η απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα,
ι. όσοι έχουν ενταχθεί σε προηγούμενα προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) του ΟΑΕΔ.
Διάρκεια και ποσό επιχορήγησης
1. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες.
2. Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται ως εξής:
α) έως 12.000 € για ατομικούς επιχειρηματίες / επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις) και μέλη νομικών οντοτήτων με ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%,
β) έως 9.000 € / ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος και
γ) έως 8.000 €/ ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.
3. Τα ποσά ανά κατηγορία καταβάλλονται στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις ως εξής:
ι. η πρώτη δόση, ύψους 4.000 €, της περίπτωσης α) και έως τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 €) για κάθε δικαιούχο των περιπτώσεων β) και γ) της παρ. 2, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής,
ιι. η δεύτερη δόση, ύψους έως 4.000 €, της περίπτωσης α) και έως τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 €) για κάθε δικαιούχο των περιπτώσεων β) και γ) της παρ. 2, καταβάλλεται μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου από την υπαγωγή και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας  επιτόπιος έλεγχος το ενδιάμεσο διάστημα, στον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης, και
ιιι. η τρίτη δόση, ύψους έως τέσσερις 4.000 € της περίπτωσης α), έως 3.000 € για κάθε δικαιούχο της περίπτωσης β) και έως 2.000 € για κάθε δικαιούχο της περίπτωσης γ) της παρ. 2, καταβάλλεται μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου από την υπαγωγή και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος το ενδιάμεσο διάστημα, στον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
Η επιχορήγηση δύναται να ανέρχεται σε ποσό μικρότερο της επιμέρους δόσης και διαμορφώνεται ανάλογα με τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο δικαιούχος κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα χρονικά διαστήματα. Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια των επιμέρους εξαμήνων, οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό των επιμέρους δόσεων, δεν μεταφέρονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επόμενα εξάμηνα για τυχόν κάλυψη επόμενων δόσεων.
Διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα
Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία στάδια:
Α. Διαδικασία υποβολής της αίτησης υπαγωγής
Α1. Αίτηση υπαγωγής υπεύθυνη δήλωση - επιχειρηματικό σχέδιο:
Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υποβάλλεται από τους δυνητικούς δικαιούχους μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www. oaed.gr).
Α2. Συμπληρωματική αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα
Συμπληρωματική αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υποβάλλεται από τους δικαιούχους [επιχειρηματίες/επιτηδευματίες (ατομικές επιχειρήσεις) και μέλη νομικών οντοτήτων], οι οποίοι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ μετά την αίτηση υπαγωγής και το αργότερο εντός δύο (2) μηνών μετά από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης του επιχειρηματικού τους σχεδίου (προέγκριση) από την Επιτροπή Αξιολόγησης.
Β1. Τα προς χρηματοδότηση επιχειρηματικά σχέδια αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα συσταθεί με απόφαση τoυ Διοικητή του ΟΑΕΔ, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Έλεγχος πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής:
α. Χρήση της τυποποιημένης αίτησης, με συμπληρωμένα όλα τα υποχρεωτικά πεδία.
β. Ο δικαιούχος να έχει την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ και να έχει ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.

 ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (βαθμολογούμενα κριτήρια)
Εξετάζεται η ποιότητα, πληρότητα και ωριμότητα του Επιχειρηματικού Σχεδίου σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
i. Σαφής περιγραφή του φυσικού αντικειμένου της πράξης ως προς τα βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της παρούσας.
ii. Συνάφεια και επάρκεια του ενδιαφερομένου με το αντικείμενο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και επαρκή τεκμηρίωση με ύπαρξη τυπικών προσόντων ή/ και επαγγελματικής εμπειρίας.
iii. Οικονομοτεχνική επάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου (εξέταση πιθανής ύπαρξης επιπλέον χρηματοδοτικών πόρων, όπως μέσω τραπεζικού δανεισμού).
iv. Ύπαρξη στοιχείων δικτύωσης, δηλαδή παραγωγικές και άλλες διασυνδέσεις με υφιστάμενες επιχειρήσεις καθώς και/ή συμπράξεις μεταξύ δύο ή περισσότερων ανέργων για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης. Εξετάζεται και βαθμολογείται η ύπαρξη δικτύων (οριζόντιες επιχειρηματικές συνέργειες ή κάθετες παραγωγικές συνέργειες), καθώς και η ύπαρξη εταιρικών, συνεταιριστικών ή κοινοπρακτικών σχημάτων.
v. Συνάφεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας με τομείς οι οποίοι προσδιορίζονται από τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS) του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 (ενδεικτικά: αγροδιατροφή, βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υλικά κατασκευές, υγεία - φάρμακα).

Η βαθμολόγηση των ανωτέρω κριτηρίων εξειδικεύεται στη δημόσια πρόσκληση.

Με απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού και όπως θα εξειδικευτεί στη δημόσια πρόσκληση θα συσταθεί Επιτροπή Αξιολόγησης των κριτηρίων των ομάδων Α και Β.

Σχετικά με τα κριτήρια της ομάδας Α, που αφορούν την πληρότητα του επιχειρηματικού σχεδίου, η Επιτροπή Αξιολόγησης είναι υπεύθυνη να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων του αιτουμένου και η μη πλήρωση των κριτηρίων αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα.
Σχετικά με τα κριτήρια της ομάδας Β, η Επιτροπή Αξιολόγησης εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υποβεβλημένου επιχειρηματικού σχεδίου, τα αξιολογεί και τα βαθμολογεί σύμφωνα με το κάθε κριτήριο όπως θα οριστεί στη δημόσια πρόσκληση.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωμα αναζήτησης πρόσθετων δικαιολογητικών που να αποδεικνύουν τα αναφερθέντα στο επιχειρηματικό σχέδιο του δυνητικά δικαιούχου (ενδεικτικά: δικαιολογητικά απόδειξης προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας, τίτλους σπουδών).
Η συνολική αξιολόγηση όπως προκύπτει από τη ανωτέρω διαδικασία αποτελεί τη βάση για τη τελική έγκριση ή απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου του ενδιαφερομένου για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Μετά την εξέταση των επιχειρηματικών σχεδίων από την Επιτροπή Αξιολόγησης, το αρμόδιο ΚΠΑ2 ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους των οποίων η αίτηση δεν επελέγη με απαντητικό έγγραφο κατά του οποίου μπορεί να υποβληθεί ένσταση εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή της, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 12.
Εάν τα επιχειρηματικά σχέδια αξιολογηθούν θετικά και οι ενδιαφερόμενοι προχωρήσουν σε σύσταση εταιρικού σχήματος, τότε στο πρόγραμμα εντάσσονται τα μέλη της νομικής οντότητας. Τα επιχειρηματικά σχέδια εξετάζονται (στην ίδια συνεδρίαση) από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Εφόσον αξιολογηθούν θετικά, οι εγκριτικές αποφάσεις εκδίδονται ταυτόχρονα για όλους τους δικαιούχους.
Σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας των δύο (2) μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, ανακαλείται αυτοδικαίως η
προέγκριση.

Υπαγωγή στο πρόγραμμα
 Η υπαγωγή στο πρόγραμμα πραγματοποιείται, ύστερα από θετικό επιτόπιο έλεγχο (στον χώρο της επιχείρησης) από υπαλλήλους-ελεγκτές του ΟΑΕΔ.
Ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος πραγματοποιείται:
α. εντός ενός (1) μήνα από την ημερομηνία της γνωστοποίησης στον δικαιούχο της θετικής αξιολόγησης (προέγκρισης) της αίτησης- επιχειρηματικού σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης, όταν η έναρξη δραστηριότητας προηγείται της ημερομηνίας αξιολόγησης, και
β. εντός ενός (1) μήνα από την υποβολή της συμπληρωματικής αίτησης υπαγωγής, όταν η έναρξη δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε μετά την ημερομηνία της θετικής αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα ελέγχονται τα κάτωθι:
α. Βεβαίωση έναρξης της δραστηριότητας της επιχείρησης από τη ΔΟΥ ή/και καταστατικό σύστασης της εταιρείας, εφόσον πρόκειται για εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο ενδιαφερόμενος (η οποία θα πρέπει να συμφωνεί με το υποβληθέν επιχειρηματικό σχέδιο).
β. Εξοφλημένα τιμολόγια ή λογιστικά έγγραφα ισοδύναμης αποδεικτικής αξίας καταχωρισμένα στα επίσημα βιβλία της επιχείρησης τους σύμφωνα με τις αντίστοιχες κατηγορίες βιβλίων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, καθαρής αξίας έως του ποσού που αναλογεί στην 1η δόση, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα, που αφορούν σε δαπάνες (ενδεικτικά: λειτουργικά έξοδα, δαπάνες παροχής υπηρεσιών, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές).
γ. Μισθωτήριο συμβόλαιο επαγγελματικής στέγης ή παραχωρητήριο χρήσης ακινήτου από συζύγους και πρόσωπα α΄ή β΄ βαθμού συγγένειας, υποβεβλημένο στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr σε ισχύ ή τίτλος κτήσης ακινήτου και πρόσφατη βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης.
Προκειμένου να δηλωθούν δαπάνες που αφορούν στο ενοίκιο, θα πρέπει να υφίσταται νόμιμη σύμβαση μίσθωσης. Η μίσθωση θα πρέπει να έχει συναφθεί σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει και τη διάρκειά της.
Σε περίπτωση λήξης μισθωτηρίων επαγγελματικών μισθώσεων που διέπονται από το ν. 4242/2014 (Α΄ 50) και το άρθρο 5 του π.δ. 34/1995 «Περί Εμπορικών Μισθώσεων» (Α΄ 30), πριν την ημερομηνία λήξης του επιχειρηματικού σχεδίου, δύναται να πιστοποιούνται οι δαπάνες ενοικίου, εφόσον υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι κάνει χρήση του νόμου και εξακολουθεί να στεγάζεται σε χώρο που έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο ή ότι εξακολουθεί και στεγάζεται στον ίδιο χώρο με σιωπηλή παράταση.
Οι δαπάνες ενοικίου δεν είναι επιλέξιμες εφόσον ο εκμισθωτής είναι σύζυγος ή συνδέεται με τον μισθωτή με συγγένεια α’ ή β’ βαθμού. Εάν ο δικαιούχος / μισθωτής είναι μέλος νομικής οντότητας, ο εν λόγω περιορισμός ισχύει για όλους τους εταίρους.
δ. Άδεια για την άσκηση του επαγγέλματος, όπου απαιτείται καθώς και εγγραφή στο αρμόδιο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δύναται να διαθέτει είτε ο ίδιος, είτε ένας τουλάχιστον από τους απασχολουμένους (με πλήρη απασχόληση) στην επιχείρηση και σε περίπτωση εταιρείας / συνεταιρισμού εργαζομένων είτε ο ένας τουλάχιστον από τους εταίρους που απασχολείται στην εταιρεία, είτε ένας από τους απασχολουμένους (με πλήρη απασχόληση) σε αυτή.
ε. Δραστηριοποίηση σε οργανωμένο αυτοτελή επαγγελματικό χώρο και σε μια μόνο επαγγελματική εγκατάσταση. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η λειτουργία της επιχείρησης σε χώρο (κατάλληλα διαμορφωμένο) εντός της οικίας της δικαιούχου στις περιπτώσεις: α) μητέρας παιδιού ηλικίας έως έξι (6) ετών, β) γυναίκας που φροντίζει στην οικία της, σύζυγο ή συγγενείς α΄ βαθμού με αναπηρία, 80% και άνω. Για τις περιπτώσεις αυτές οι ενδιαφερόμενες απαιτείται να προσκομίζουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, από δημόσιους φορείς.
Μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα - υπεύθυνης δήλωσης ή/και της συμπληρωματικής αίτησης υπαγωγής, η επιχείρηση του δικαιούχου πρέπει να είναι έτοιμη να ελεγχθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή από υπαλλήλους - ελεγκτές του ΟΑΕΔ.
Ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος ορίζεται κατόπιν συνεννόησης των υπαλλήλων - ελεγκτών με τον δικαιούχο/ους. Οι υπάλληλοι - ελεγκτές ενημερώσουν τον/ τους δικαιούχο/ους για το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της επιχείρησης, προκειμένου να ελεγχθούν.
Εφόσον δεν επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ του δικαιούχου και των ελεγκτών για τη διεξαγωγή του επιτόπιου ελέγχου εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας του ενός μηνός, οι ελεγκτές ορίζουν ως ημερομηνία ελέγχου την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την παρέλευση είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ανωτέρω προβλεπόμενης προθεσμίας.
Όταν ο δικαιούχος για διάφορους λόγους δεν διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν μπορεί να είναι παρών κατά τον επιτόπιο έλεγχο, οι ελεγκτές προτείνουν τη διεξαγωγή δεύτερου ελέγχου εντός συντόμου χρονικού διαστήματος εντός της προθεσμίας του ενός μηνός.
 Οι ελεγκτές εξετάζουν συνολικά τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Όλες οι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται οπωσδήποτε κατά την ημερομηνία του
επιτόπιου ελέγχου.
Σε περίπτωση μελών νομικών οντοτήτων, ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος διενεργείται ταυτόχρονα για όλους τους δικαιούχους και από ένα ζεύγος ελεγκτών.
Κατά τον πρώτο επιτόπιο έλεγχο οι αρμόδιοι ελεγκτές υπογράφουν και αναγράφουν στα πρωτότυπα παραστατικά τον τίτλο του προγράμματος.
Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται πριν από την απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα, είναι επιλέξιμες εφόσον έχουν καταχωριστεί στα επίσημα βιβλία της επιχείρησης και καλύπτουν τις ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες αυτοπαράδοσης, όπως αυτές θα εξειδικευτούν στην πρόσκληση.
Κατά τον πρώτο επιτόπιο έλεγχο, ο/η δικαιούχος υπογράφει την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, η οποία τίθεται στο φάκελο του αρμόδιου ΚΠΑ2.
Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που ελέγχονται, αφού υπογραφούν από τους ελεγκτές παραμένουν στον φάκελο του δικαιούχου, στην επιχείρηση. Αντίγραφα αυτών, με την αποτύπωση των υπογραφών των ελεγκτών, προσκομίζονται στο αρμόδιο ΚΠΑ2 μαζί με την έκθεση επιτόπιου ελέγχου.
Η έκθεση επιτόπιου ελέγχου αποτελεί τη βάση για την υπαγωγή ή μη του δικαιούχου στο πρόγραμμα και είναι δεσμευτική για την έκδοση σύμφωνης με αυτήν απόφασης από τον Προϊστάμενο του αρμόδιου ΚΠΑ2.


ΕΑΕΕ: Ενημέρωση για τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου και εντοπισμού στα ανασφάλιστα οχήματα - Δείτε τα πρόστιμα!

  Στις 21 Ιουνίου 2024 δημοσιεύτηκε ο νόμος 5113/2024 με τον οποίο η Πολιτεία μεταξύ άλλων επιχειρεί να αντιμετωπίσει συνολικά και ριζικά το...