Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία: Παράταση για ένταξη στις 120 δόσεις


Την παράταση της προθεσμίας ένταξης οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία στη ρύθμιση σταδιακής αποπληρωμής τους μέχρι και σε 120 δόσεις, για 5 μήνες (μέχρι τις 31 Μαΐου 2020) προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. 
Συγκεκριμένα, ρυθμίσεις που αφορούν τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ, τον ΣΕΠΕ και την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, περιέχονται στο σχέδιο νόμου με τίτλο: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».
Αναλυτικότερα, όσον αφορά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις που κατατέθηκαν, παρατείνεται κατά πέντε μήνες, δηλαδή έως 31/5/2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).  Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης έως τις 31-5-2020, στη ρύθμιση οφειλών προς ΦΚΑ, για τους οφειλέτες, που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των άρθρων 2,3,4 και 5 του ν. 4611/2019 και την απώλεσαν (μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, εργοδότες κλπ), υπό την προϋπόθεση καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές καθώς και νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών. (άρθρο 39).
Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 41, παρατείνεται μέχρι 31-12-2020 από 31-12-2019 που ισχύει, η προθεσμία εντός της οποίας εκκαθαρίζονται και πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κλάδου υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τα φαρμακεία, λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας κλπ και προς ασφαλισμένους των ΦΚΑ με εξαίρεση τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του πρώην ΟΠΑΔ, πρώην Οίκου Ναύτου και πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ. (άρθρο 41).
Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...