Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται πρόωρη συνταξιοδότηση Καπνοπαραγωγών

Την εφαρμογή του Μέτρου 113, που αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση γεωργών (καπνοπαραγωγών) προχωράει το Υπουργείο περιμένοντας όμως  να ολοκληρωθεί  η ηλεκτρονική βάση δεδομένων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε  να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους. Ο σκοπός του μέτρου είναι η ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών, που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009, να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με στόχους:
1.1. Τη διασφάλιση ενός ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος στον αποχωρούντα.
1.2. Τη διαρθρωτική βελτίωση των εκμεταλλεύσεών τους μέσω:
1.2.I. της εγκατάστασης νέων γεωργών και
1.2.II. της βελτίωσης του μεγέθους τους
Το καθεστώς εφαρμόζεται στις καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, και η ενίσχυση υπολογίζεται σε ετήσια βάση και χορηγείται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ή ενδεχομένως σε άλλα τακτικά χρονικά διαστήματα που θα καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση Λεπτομερειών, υπό τον όρο ότι πιστοποιείται η τήρηση των δεσμεύσεων από τους δικαιούχους της. Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για το δικαιούχο ορίζεται μέχρι 6.000 ευρώ.
Κάντε κλικ πάνω στην απόφαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...