Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ξεκινάνε αιτήσεις στο Πρόγραμμα για την ενίσχυση Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών - Για 70 ανέργους που θέλουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), ενημερώνει τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ΔΡΑΣΗ II:

Ενίσχυση Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών για 70 ανέργους του «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»,σύμφωνα με την με αριθμ. 23920/727/25-4-2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1389/Β/27-4-2012) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», Άξονα Προτεραιότητας 1, ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 15/5/2012.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του Νομού Καστοριάς, που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.
Το Πρόγραμμα που υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία, έχει μέχρι στιγμής ωφελήσει περίπου 280 ανέργους του Νομού Καστοριάς. Από αυτούς οι 100 άνεργοι έχουν επιχορηγηθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ περίπου 180 άνεργοι έχουν επανενταχθεί στην τοπική αγορά εργασίας με την πρόσληψή τους σε επιχειρήσεις που επιδοτούνται με το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών για 2 έτη.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, ως Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...