Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ποια τα κίνητρα για να μαζεύουμε αποδείξεις το 2014

Οι αποδείξεις καταργούνται με το πολυνομοσχέδιο, ενώ όπως έγινε γνωστό χθές θα επανέλθουν το Σεπτέμβριο 2013 με φορολογικά κίνητρα για την συλλογή τους απο τους φορολογούμενους .
Από τις διευκρινίσεις για τι το θα ισχύσει με τις αποδείξεις το 2014 που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στη Βουλή προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα ρύθμιση που θα συνδυάζει τις αποδείξεις με φορολογικά κίνητρα το 2014.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στην βουλή για τις αποδείξεις ΄΄Δεν καταργούμε το μέτρο για τις αποδείξεις και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα» ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου.
Μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών μιλώντας με δημοσιογράφους ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το 2013 θα ισχύσει κανονικά το μέτρο για τις αποδείξεις από τους φορολογούμενους. Από 1η Ιανουαρίου 2014 θα καταργηθεί, αλλά τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έχει φέρει ρύθμιση για συνδυασμό των αποδείξεων με παροχή κινήτρων».
«Στην επόμενη φάση θα υπάρξει μέριμνα για μια διαφορετική προσέγγιση. Για έξυπνα κίνητρα στο θέμα των αποδείξεων. Θα το δούμε», είπε ο Γ. Μαυραγάνης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Ποια κίνητρα σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις αποδείξεις το 2014
Κληρώσεις και δώρα: Με τον κωδικό της απόδειξης οι φορολογούμενοι θα μετέχουν σε κληρώσεις που θα διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, π.χ. κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών ή κάθε εξάμηνο, με δώρα τα οποία θα μπορούσαν να είναι αυτοκίνητα, ταξίδια ή και μετρητά.
Μείωση ως 3% στον ΦΠΑ για τη συγκεκριμένη συναλλαγή: Για κάθε συναλλαγή που γίνεται με πιστωτική κάρτα ο φορολογούμενος θα κερδίζει μείωση ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%. Πρακτικά η έκπτωση φόρου θα δίνεται απευθείας. Με την χρήση πιστωτικών καρτών ο ΦΠΑ της συναλλαγής θα αποδίδεται απευθείας από τις τράπεζες σε λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, ενώ ο καταστηματάρχης θα υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να εκδώσει απόδειξη (η οποία θα αυξάνει τα ακαθάριστα έσοδά του). Άρα η έκπτωση φόρου θα δίδεται αυτόματα.
Διπλασιασμό της άξιας της απόδειξης: Οι αποδείξεις από έμπορους ρούχων – υποδημάτων, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, συνεργία αυτοκινήτων, ελαιοχρωματιστές κ.α. θα μετράνε διπλά στο αφορολόγητο όριο.
ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...