Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Παραλύει η χώρα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Με 24άωρη απεργία, την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, αντιδρά η ΓΣΕΕ στις «παράλογες» όπως τις χαρακτηρίζει, απαιτήσεις των δανειστών. 
Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για ενδεχόμενες «επώδυνες αποφάσεις» που είναι πιθανό να λάβει η κυβέρνηση και οι οποίες στοχεύουν «ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων». 

Ήδη έχει αποφασιστεί την ημέρα της απεργίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Στην απεργία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, κάτι που σημαίνει ότι και ο Δημόσιος Τομέας θα υπολειτουργήσει την ίδια ημέρα. 


Με απόφαση του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι τα μέτρα που έρχονται θα οδηγήσουν «σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας». Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους εξέδωσε και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Η ΣΕΣ καλεί τους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup να μην επιβάλλουν άλλες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταστροφικές μεταρρυθμίσεις ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών παράλογες.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων για ΜΜΕ του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

  ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ δύο (2) Δράσεις  κρατικών ενισχύσεων για υφιστάμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού προυπολογισμού 30,0 εκατ.ευρώ κ...